FALL OF SERENITY (D)
F.O.B.
DOOMED (SK)
AVENGER
GLOCK 22
MASTURBACE

Report

Víkend před svátkem založení naší republiky byl, jak už je po dlouhých 5ti letech zvykem, opět ve znamení Žižkova běsnění. Celé to ale začalo v Praze…jak již ukázala historie J a tak si na Smíchově v klubu Hells Bells kapela Glock 22 rozjela svojí tvorbu. Hošánci nám ukázali jak to myslej s tou svojí kutálkou a mix Arakainu a Debustrolu měl grády a navíc zpěvák prezentuje textovou formu česky. Což už se taky tak často nevidí.

Další páni na holení byli FOB. Krátké intro o tom, jak šel Honza k muzice a uviděl tam jen pár bláznů, co se vrtělo po světnici…a čerta.. a už to jede. Až na pár osvědčených vyjímek se hrají nové věci a je znát že přítomnému obecenstvu sedí.

Závěrečný cover od Kreator a již se na prkna, co znamenají vůbec nic vrhají slovenští DOOMED. Klasické obsazení symfonického death,black,doomu se zpívajíci klávesnicí J. Žánr, který před pár lety slavil v našich krajích nebývalý úspěch. Dnes však jakoby jeho příznivci zapomněli. Cover From whom the bell told od jedné dnes snad ani nemetalové kapely byl zajímavou tečkou.

Němečtí FALL OF SERENITY zaujaly bojové pózy a rozsekali přítomné na maděru. Super pařící death metal. A tak mávám i já na pár songů vlasy pod pódiem. A jakoby se s covery rozrhl pytel, i oni hodili do placu Dismember. Je po koncertě, ale k úplnému kulturnímu vyžití si dáváme pár piv a na Václaváku hamburgery :-).

V sobotu se teda v Táboře – Čekanicích objevil Žižka /díky Sopouchu/. Sál Na pěkné vyhlídce změnil majitele, což se projevilo na absenci podia. Přístě by ale již mělo být všechno v pořádku.

Slušně zaplněný sál, jak již to zde bývá zvykem uvítal výše zmíněné kapely plus pražskou MASTURBACI a kluky z volyňského pekla AVENGER. Lidi pařili o sto šest. FOS, F.O.B., GLOCK 22 a DOOMED zahráli minimálně stejně kvalitně jako den předtím v Praze. MASTURBACE podporovala hemžení na sále svými úchylnými texty a AVENGER byli opět bezbožní a opět v pozměněné sestavě./ Kluci, vy si kupte robota typ. č. 666!!! 🙂 / Stejně tak se rouhaly první řady headbangistů.

Jediné antipozitivum byly slečny za barem. Nový majitel zřejmě nevěděl, co má čekat…a tak se čekalo. Na pivo..a hodně dlouho…..Tuto vadu na kráse snad vyřeší do prosince, kdy nás čeká další kolo -Žižka XV!!!!!!!!!

Corbow

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *